NL thermomix safetyproject dutch

De extra veiligheidsinstructies
voor jouw Thermomix® apparaat

De kwaliteit van onze producten en de tevredenheid van onze klanten, zoals jij, is voor ons altijd de hoogste prioriteit geweest bij Vorwerk. Ons kwaliteitsmanagement en strenge veiligheidssystemen zijn ontworpen om te garanderen dat we consistent voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van Vorwerk. Dit geldt met name voor de Thermomix®.

Met wereldwijd meer dan 8 miljoen verkochte TM6 en TM5 apparaten, is Thermomix® al jarenlang erg populair en heeft het veruit het grootste aantal van dergelijke keukenmachines op de markt. Als organisatie gericht op directe verkoop zorgen we ook voor een hechte relatie met Thermomix®-adviseurs en -klanten wereldwijd. Dat geeft ons de mogelijkheid om in een vroeg stadium zeldzame problemen op te sporen die het gebruik van de Thermomix® kunnen belemmeren.

We hebben een aantal gevallen vastgesteld waarin er een probleem opduikt tijdens het gebruik van de Thermomix®. Daarom hebben we besloten om uit voorzorg op 23 augustus 2022 een vrijwillige openbare waarschuwing te geven over het probleem, dat zich zou kunnen voordoen.

     

Wat we gezien hebben en de vrijwillige openbare waarschuwing

Als de standaardmaatbeker in de Thermomix® TM6 wordt geplaatst, past deze strak in het deksel, zodat de beker er niet uitvalt als het deksel van de mengbeker wordt verwijderd. De maatbeker van de TM6 is zo ontworpen dat er voldoende stoom uit de mengbeker kan ontsnappen tijdens het koken of sudderen. Tijdens het kookproces of bij het volgen van bepaalde recepten kunnen ingrediënten echter naar de bovenkant drijven en samengedrukt worden, waardoor de stoom niet kan ontsnappen.

Als gevolg kan er in hele zeldzame gevallen een verhoogde druk ontstaan in de mengbeker, tijdens het koken of sudderen (of verhitting bij temperaturen van 95°C/200°F en hoger). Dat kan leiden tot een plotseling en ongecontroleerd morsen van heet voedsel, wat in enkele gevallen brandwonden kan veroorzaken.

Het moet gezegd worden dat de kans op het overlopen of uitbarsten van heet voedsel aanzienlijk groter is als het vulniveau, dat in de handleiding wordt aanbevolen en ook aan de binnenkant van de mengbeker is aangegeven, wordt overschreden.

De oplossing

bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top

     

thermomix tm6 soup correct

Voorkom het overvullen van de beker

De bestaande maximale vulhoeveelheid van de mengbeker (2.2L voor de Thermomix® TM6 en de Thermomix® TM5) moet altijd gerespecteerd worden.
 

thermomix tm6 broccoli varoma

Soepen, ovenschotels en jams

Soepen, ovenschotels en jams moeten altijd gekookt worden op een temperatuur van maximaal 100°C (212°F). Voor recepten die een hogere temperatuur nodig hebben, moet de Varoma® gebruikt worden, zoals aangegeven in het recept.
 

thermomix tm6 peas and simmering basket

Recepten die een kookmandje vereisen

Sommige recepten maken gebruik van het kookmandje in de mengbeker. Voor deze recepten kun je nog steeds de maatbeker gebruiken.

Het verschil tussen de maatbeker van de TM6 en de TM5

Aanpassingen voor Guided Cooking en handmatig koken

int thermomix TM6 product in use woman hands medium

Als onderdeel van de constante Thermomix®-ontwikkeling hebben we de beschikbare recepten in Guided Cooking al aangepast, zodat je kan blijven koken op de juiste manier. Bovendien is de software van je Thermomix® TM6 bijgewerkt en direct beschikbaar op je apparaat als je verbonden bent met WiFi. Accepteer de nieuwe software update om ook extra veiligheidsinstructies te ontvangen tijdens het koken zonder gebruik van de Guided Cooking-functie. 

We bieden ook actief informatie over deze vrijwillige voorzorgsmaatregel in onze bijgewerkte handleiding, op ons receptenplatform Cookidoo® en tijdens productdemonstraties.
 

     

Guided Cooking

Guided Cooking aanpassingen voor TM6

Handmatig koken

Aanpassingen voor handmatig koken met de TM6