EL thermomix safetyproject greek

Οι πρόσθετες οδηγίες ασφάλειας
για τη συσκευή Thermomix®

Η ποιότητα των προϊόντων μας και η ικανοποίηση των πελατών μας, όπως εσείς, είναι πάντα ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για εμάς στη Vorwerk. Η πολιτική διαχείρισης ποιότητας και τα αυστηρά συστήματα ασφαλείας μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι πληρούμε διαρκώς τα υψηλά επίπεδα ποιότητας της Vorwerk. Αυτό ισχύει ειδικά για το Thermomix®.

Με περισσότερες από 8 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών TM6 και TM5 παγκοσμίως, το Thermomix® είναι πολύ δημοφιλές εδώ και πολλά χρόνια και έχει σημειώσει τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων στην κατηγορία αυτών των επεξεργαστών τροφίμων στην αγορά. Επιπλέον, ως οργανισμός απευθείας πωλήσεων, διατηρούμε στενή σχέση με τους συμβούλους και τους πελάτες της Thermomix® σε όλο τον κόσμο.​ ​Αυτό μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε σπάνιους τομείς ενδιαφέροντος που μπορούν να βλάψουν τη χρήση του Thermomix® από πολύ νωρίς. 

Έχουμε παρατηρήσει μερικές περιπτώσεις στην αγορά όπου έχει προκύψει πρόβλημα κατά τη χρήση του Thermomix®. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, έχουμε αποφασίσει προληπτικά να εκδίδουμε μια εθελοντική δημόσια προειδοποίηση στις 23 Αυγούστου 2022 σχετικά με αυτό το πρόβλημα, που θα μπορούσε δυνητικά να προκύψει.

     

Τι παρατηρήσαμε και η εθελοντική δημόσια προειδοποίηση

Όταν η τυπική μεζούρα εισέρχεται στο Thermomix® TM6, ταιριάζει ακριβώς στο καπάκι, εμποδίζοντας την πτώση όταν αφαιρείται το καπάκι του κάδου. Η μεζούρα στο TM6 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να βγει αρκετός ατμός από τον κάδο στα άκρα κατά το μαγείρεμα ή το σιγοβράσιμο. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία μαγειρέματος ή όταν ακολουθείτε ορισμένες συνταγές, τα συστατικά ενδέχεται να επιπλέουν στην επιφάνεια, να συμπιέζονται και να εμποδίζουν την εξαγωγή του ατμού.

Συνεπώς, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, κατά το μαγείρεμα ή το σιγοβράσιμο (ή κατά το ζέσταμα σε θερμοκρασίες 95°C / 200°F και άνω) μπορεί να συγκεντρωθεί αυξημένη πίεση στον κάδο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική και ανεξέλεγκτη διαρροή ζεστού φαγητού, που σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί ότι η πιθανότητα να ξεχειλίσει ή να εκραγεί ζεστό φαγητό είναι σημαντικά υψηλότερη εάν ξεπεραστεί η στάθμη πλήρωσης που συνιστάται στο εγχειρίδιο και επίσης υποδεικνύεται στο εσωτερικό του κάδου.

Η λύση

bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top

     

thermomix tm6 soup correct

Μην γεμίζετε υπερβολικά το μπολ

Πρέπει να τηρείται η υφιστάμενη μέγιστη στάθμη πλήρωσης για τον κάδο (2,2 λ. για το Thermomix® TM6 και το Thermomix® TM5).
 

thermomix tm6 broccoli varoma

Σούπες, φαγητά γάστρας και μαρμελάδες

Οι σούπες, τα φαγητά γάστρας και οι μαρμελάδες πρέπει πάντα να μαγειρεύονται σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από τους 100°C. Για συνταγές που απαιτούν υψηλότερη θερμοκρασία, πρέπει να χρησιμοποιείται το Varoma®, όπως ορίζεται στη συνταγή.
 

thermomix tm6 peas and simmering basket

Συνταγές που χρειάζονται καλαθάκι

Ορισμένες συνταγές απαιτούν να χρησιμοποιείτε το καλαθάκι στον κάδο. Για αυτές τις συνταγές, η μεζούρα μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί.

Η διαφορά μεταξύ της μεζούρας TM6 και TM5

Προσαρμογές για καθοδηγούμενο μαγείρεμα και χειροκίνητο μαγείρεμα

int thermomix TM6 product in use woman hands medium

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του Thermomix®, έχουμε προσαρμόσει ήδη τις συνταγές που είναι διαθέσιμες στο Καθοδηγούμενο μαγείρεμα ώστε να την αντικατοπτρίζουν, προκειμένου να μπορείτε να συνεχίσετε το μαγείρεμα με τη σωστή χρήση. Επιπλέον, το λογισμικό για το Thermomix® TM6 έχει ενημερωθεί και είναι διαθέσιμο στη συσκευή σας όταν συνδέεστε στο WiFi. Αποδεχτείτε τη νέα ενημέρωση λογισμικού για να λάβετε πρόσθετες οδηγίες ασφάλειας κατά το μαγείρεμα χωρίς τη χρήση της λειτουργίας καθοδηγούμενου μαγειρέματος.

Επίσης, συνεχίζουμε να παρέχουμε πληροφορίες για αυτό το εθελοντικό και προληπτικό μέτρο στον ενημερωμένο οδηγό χρήσης μας, στην πλατφόρμα συνταγών μας Cookidoo® και σε επιδείξεις προϊόντων.  

     

Καθοδηγούμενο μαγείρεμα

Προσαρμογές για καθοδηγούμενο μαγείρεμα για το TM6

Χειροκίνητο μαγείρεμα

Προσαρμογές για χειροκίνητο μαγείρεμα για το TM6