HU thermomix safetyproject hungarian

A Thermomix® konyhai
felszerelésére vonatkozó további biztonsági utasítások

Számunka a Vorwerk-nél mindig is a termékek minősége és az Önhöz hasonló vásárlóink elégedettsége volt a legfontosabb. Minőségfelügyeleti és szigorú biztonsági rendszereinket úgy alakítottuk ki, hogy következetesen megfeleljünk a Vorwerk magas minőségi követelményeinek. Ez különösen igaz a Thermomix® esetében.

A világszerte több mint 8 millió eladott TM6 és TM5 konyhai felszereléssel a Thermomix® évek óta nagy népszerűségnek örvend, és messze a legtöbb ilyen konyhai robotgéppel rendelkezik a piacon. Ráadásul közvetlen értékesítési szervezetként szoros kapcsolatot ápolunk a Thermomix® tanácsadóival és vásárlóival világszerte. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy már nagyon korán felismerjük a Thermomix® használatát rontó, ritkán felmerülő problémás területeket.

A piacon megfigyeltünk néhány olyan esetet, amikor a Thermomix® használata során probléma merült fel. Ezért elővigyázatosságból úgy döntöttünk, hogy 2022. augusztus 23-án önkéntes nyilvános figyelmeztetést adunk e probléma vonatkozásában, amely potenciálisan előfordulhat.

     

Amit mi megfigyeltünk és az önkéntes nyilvános figyelmeztetés

Amikor a szabványos mérőpohár a Thermomix® TM6-ba van helyezve, szorosan illeszkedik a fedélbe, így megakadályozza, hogy a keverőedény fedelének eltávolításakor kiessen. A TM6 mérőpoharat úgy tervezték, hogy főzés vagy párolás közben a keverőedényből elegendő gőz tudjon távozni a szélein. A főzési folyamat során vagy bizonyos receptek követésekor azonban az összetevők a tetejére úszhatnak, összenyomódhatnak, és megakadályozhatják a gőz távozását.

Ennek következtében rendkívül ritka esetekben főzés vagy forralás (vagy 95 °C /200 °F vagy magasabb hőmérsékleten történő hevítés) során megnövekedett nyomás keletkezhet a keverőedényben, ami a forró étel hirtelen kiömléséhez vezethet, ami egyes esetekben égési sérülést okozhat.

Mindegyik esetben meg kell jegyezni, hogy a forró ételek túlcsordulásának vagy kitörésének valószínűsége lényegesen nagyobb, ha túllépjük a kézikönyvben javasolt és a keverőedény belsejében is jelzett töltési szintet.

A megoldás

bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top

     

thermomix tm6 soup correct

Kerülje a tál túltöltését

Mindig be kell tartani a keverőedény meglévő maximális töltési szintjét (2,2 l a Thermomix® TM6 és a Thermomix ® TM5 esetében).
 

thermomix tm6 broccoli varoma

Levesek, raguk és lekvárok

A leveseket, ragukat és lekvárokat mindig maximum 100°C-os (212°F) hőfokon kell főzni. Magasabb hőmérsékletet igénylő receptek esetén a Varoma®-t kell használni, az adott receptnek megfelelően.
 

thermomix tm6 peas and simmering basket

Párolókosarat igénylő receptek

Bizonyos receptek elkészítésekor a párolókosarat kell a keverőedényben használni. Ezeknél a recepteknél a mérőpohár továbbra is használható.

A TM6 és a TM5 mérőpohár közötti különbség

Irányított és manuális főzési adaptációk

int thermomix TM6 product in use woman hands medium

A Thermomix® folyamatos fejlesztésének részeként az Irányított főzésben elérhető recepteket már átdolgoztuk ennek megfelelően, hogy Ön továbbra is a megfelelő használatot figyelembe véve főzhessen. Ráadásul a Thermomix® TM6 szoftverét is frissítettük, és a készülékén könnyen elérhető, ha csatlakozik a WiFi-hez. Kérjük, fogadja el az új szoftverfrissítést, hogy az Irányított főzési funkció használata nélküli főzéskor is további biztonsági utasításokat kapjon.

Ezenfelül aktív tájékoztatás nyújtunk erről az önkéntes és elővigyázatossági intézkedésről frissített kezelési útmutatónkban, a Cookidoo® receptplatformunkon és a termékbemutatókon.
 

     

Irányított főzés

Irányított főzés adaptáció TM6-hoz

Manuális főzés

Manuális főzés adaptáció TM6-hoz