NO thermomix safetyproject norwegian

De ekstra sikkerhetsinstruksjonene
for Thermomix®-apparatet ditt

Kvaliteten på produktene våre og tilfredsheten til kundene våre, som deg, har alltid vært den høyeste prioritisingen for oss hos Vorwerk. Kvalitetsstyringen og strenge sikkerhetssystemer er designet for å sikre at vi konsekvent oppfyller Vorwerks høye kvalitetsstandarder. Dette gjelder specialelt for Thermomix®.

Thermomix, med over 8 million TM6- og TM5-apparater solgt over hele verden, har vært svært populær i mange år og har med tydelig margin det høyeste antallet av slike kjøkkenmaskiner på market. Som en direktesalgsorganisasjon opprettholder vi dessuten et nært forhold med Thermomix®-rådgivere og -kunder over hele verden. In addition, it is very useful for those who want to identify sjeldne bekymringsområder som kan forringe bruken av Thermomix®.

Vi har observert et par tilfeller i markedet hvor det har oppstått et problem ved bruk av Thermomix®. Det er derfor vi som en forholdsregel har valgt å utstede en frivillig offentlig advarsel den 23. august 2022 om dette problemet, som kan forekomme.

     

Hva vi observerte og den frivillige offentlige advarselen

Når den standard målekoppen settes inn i Thermomix® TM6, passer den godt i lokket, noe som hindrer den i å falle ut når lokket til miksebollen fjernes. Målekoppen på TM6 er designet slik at tilstrekkelig med damp fra miksebollen kan slippe ut ved kantene under koking eller småkoking. Under kokeprosessen eller når visse oppskrifter følges, kan imidlertid ingredienser flyte til toppen, bli komprimert og hindre at damp slipper ut.

Som en følge av dette kan det i ekstremt sjeldne tilfeller bygge seg opp et trykk i miksebollen under koking eller småkoking (eller ved oppvarming på temperaturer på 95 °C og høyere), noe som kan føre til et plutselig og ukontrollert utslipp av varm mat, som i enkelte tilfeller kan forårsake forbrenninger.

Det bør i alle tilfeller påpekes at sannsynligheten for at varm mat flyter over eller spruter over er betydelig høyere hvis fyllingsnivået som anbefales i bruksanvisningen og som også er angitt på innsiden av miksebollen, overskrides.

Løsning

bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top

     

thermomix tm6 soup correct

Unngå å overfylle bollen

Det eksisterende maksimale fyllingsnivået for miksebollen (2,2 L for Thermomix® TM6 og Thermomix® TM5) må alltid overholdes.
Supper, kasseroller og syltetøy
 

thermomix tm6 broccoli varoma

Supper, kasseroller og syltetøy

Supper, kasseroller og syltetøy må alltid kokes ved en temperatur som ikke er høyere enn 100 °C. For oppskrifter som krever en høyere temperatur skal Varoma® brukes, som angitt i oppskriften.
 

thermomix tm6 peas and simmering basket

Oppskrifter som krever kokekurv

Visse oppskrifter krever at kokekurven brukes i miksebollen. For disse oppskriftene kan målekoppen fremdeles brukes.

Forskjellen mellom TM6- og TM5-målekoppen

Tilpasninger for veiledet og manuell matlaging

int thermomix TM6 product in use woman hands medium

Som en del av den vedvarende Thermomix®-utviklingen har vi allerede tilpasset oppskriftene som er tilgjengelige i Guided Cooking for å reflektere dette, slik at du kan fortsette matlagingen med riktig bruk. I tillegg har programvaren for Thermomix® TM6 blitt oppdatert og er tilgjengelig på enheten din når den er tilkoblet Wi-Fi. Vennligst godta den nye programvareoppdateringen for å få ytterligere sikkerhetsinstruksjoner når du koker uten å bruke Guided Cooking-funksjonen også.

Vi gir også aktivt informasjon om dette frivillige og advarende tiltaket i vår oppdaterte bruksanvisning, på oppskriftsplattformen vår Cookidoo® og under produktdemonstrasjoner.
 

     

Guided Cooking

Guided cooking-tilpasninger for TM6

Manuell matlaging

Manuelle matlagingstilpasninger for TM6