RO thermomix safetyproject romanian

Instrucțiuni suplimentare de siguranță
pentru dispozitivul dumneavoastră Thermomix®

Calitatea produselor noastre și satisfacția clienților noștri au fost întotdeauna cea mai mare prioritate pentru Vorwerk. Managementul calității și sistemele noastre stricte de siguranță sunt create pentru a ne asigura că îndeplinim în mod consecvent cele mai înalte standarde Vorwerk. Acest lucru se aplică în special pentru Thermomix®.

Cu peste 8 milioane de TM6 și TM5 vândute în întreaga lume, Thermomix® se bucură de o mare popularitate deja de mulți ani și are, de departe, cel mai mare număr de astfel de procesoare de bucătărie din piață. În plus, în calitate de organizație de vânzări directe, menținem o relație strânsă cu consilierii și clienții Thermomix® din întreaga lume.​ ​Acest lucru ne permite să identificăm din timp zonele rare de îngrijorare care pot afecta utilizarea Thermomix®. 

Am observat câteva cazuri pe piață în care a apărut o problemă la utilizarea Thermomix®. Iată de ce, am decis, ca măsură de precauție, să emitem o avertizare publică voluntară pe 23 august 2022 cu privire la această problemă, care ar putea apărea.

     

Ce am observat și notificarea publică voluntară

Când paharul de măsurare standard este introdus în Thermomix® TM6, acesta se potrivește strâns în capac, prevenind căderea acestuia atunci când capacul bolului de mixare este îndepărtat. Paharul de măsurare de pe TM6 este proiectat astfel încât atunci când gătiți sau fierbeți, să poată ieși pe margini suficient abur din bolul de mixare. Cu toate acestea, în timpul procesului de gătire sau atunci când urmați anumite rețete, ingredientele pot pluti spre partea superioară a bolului de mixare, se pot comprima și împiedica ieșirea aburului.

Prin urmare, în cazuri extrem de rare, presiunea crescută se poate acumula în bolul de mixare pe durata gătitului sau fierberii (sau încălzirii la temperaturi de 95°C / 200°F și mai ridicate), ceea ce poate duce la scurgerea necontrolată a alimentelor fierbinți, ceea ce, în cazuri izolate poate cauza arsuri.

Trebuie reținut, că probabilitatea ca alimentele să se scurgă sau să erupă este considerabil mai mare dacă nivelul de umplere recomandat în manual și indicat în interiorul bolului de mixare este depășit.

Soluția

bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top
bimby tm6 peas and simmering basket on top

     

thermomix tm6 soup correct

Evitați umplerea excesivă a bolului 

Nivelul maxim de umplere, existent pentru bolul de amestecare (2,2 L pentru Thermomix® TM6 și Thermomix® TM5) trebuie să fie întotdeauna respectat.
 

thermomix tm6 broccoli varoma

Supe, caserole/tocănițe și gemuri

Supele, caserolele/tocănițele și gemurile trebuie întotdeauna gătite la o temperatură ce nu este mai mare de 100°C (212°F). Pentru rețetele ce necesită o temperatură mai mare, trebuie utilizat recipientul Varoma®, conform rețetei.
 

thermomix tm6 peas and simmering basket

Rețete care necesită coș de înăbușire

Anumite rețete necesită utilizarea coșului de înăbușire în bolul de mixare. Pentru aceste rețete, poate fi folosită în continuare paharul de măsurare.

Diferența dintre paharul de măsurare TM6 și TM5

Adaptări pentru gătit ghidat și manual

int thermomix TM6 product in use woman hands medium

Ca parte a dezvoltării continue Thermomix®, am adaptat deja rețetele disponibile în Gătitul ghidat pentru a reflecta acest lucru, astfel încât să puteți continua să gătiți cu utilizarea corectă. În plus, software-ul pentru Thermomix® TM6 a fost actualizat și este ușor accesibil pe dispozitivul dvs. când este conectat la WiFi. Vă rugăm să acceptați noua actualizare a software-ului pentru a primi instrucțiuni suplimentare de siguranță atunci când gătiți fără a utiliza și funcția de gătit ghidat. 

De asemenea, oferim în mod activ informații despre această măsură voluntară și de precauție, în manualul nostru de instrucțiuni actualizat, pe platforma noastră de rețete Cookidoo® și la demonstrațiile de produse,

     

Gătit ghidat

Adaptări de gătit ghidat pentru TM6

Gătitul manual

Adaptări de gătit manual pentru TM6